Ce facem?

Încă de la început LABOREX a asigurat distributia regională de consumabile pentru laboratoarele din industria chimică, societatea fiind recunoscută pentru profesionalismul dovedit.

Activând de peste 28 de ani în industria chimică, LABOREX a dobandit capacitatea de a produce soluții chimice certificate conform legislației locale sau europene. Acestea sunt bazate pe propriile formulări, fiind produse de interes pentru diverse industrii precum: instalații termice, auto, petrochimică, prelucrarea metalelor, etc.

O importanţă deosebită a fost acordată întreţinerii echipamentelor termice, LABOREX fiind autorizată ISCIR, conform PT-CR4/2009, privind asigurarea regimului chimic al instalaţiilor, pentru executarea operaţiunilor de condiţionare şi spălare chimică a cazanelor de apă caldă, abur şi apă fierbinte. De asemenea, asigurăm serviciul de curățare termo-chimică profesională pentru filtrele de particule DPF.

Cui ne adresăm?

Beneficiarii serviciilor și produselor noastre activează în diverse industrii, numitorul comun fiind nevoia de: consumabile de laborator, soluții chimice sau servicii de întreținere.

Producător direct

Datorită experienţei acumulate în domeniul producţiei de substanţe chimice, LABOREX a reuşit să dezvolte gama de produse CHEMSTAL, utilizate pentru întreţinerea instalaţiilor.

Antigelurile termotehnice speciale, produsele pentru curățarea și protecția instalațiilor de încălzire și a centralelor termice, soluțiile de curățare și igienizare aer condiționat sunt rezultatul obţinut prin îmbinarea cunostinţelor specialiştilor noștri cu informaţiile provenite din practica inginerilor de instalaţii.

Multe din aceste produse se regasesc și în portofoliul altor mărci fiind fabricate în regim de “personalized label”.

Produsele LABOREX destinate domeniului auto sau diverselor industrii de prelucrare se regăsesc atât sub umbrela mărcii OILTECH, cât și sub branduri renumite ale partenerilor noștri.

Antigeluri auto, uleiuri speciale, aditivi industriali reprezintă câteva din categoriile de produse de referință.

Atenta gestionare a stocurilor și capacitatea de producție a peste 250 tone lunar permit furnizarea rapidă a produselor solicitate indiferent de sezon.

Consumabile de laborator

Soluții chimice pentru instalații

Fluide industriale speciale

Distribuitor direct

LABOREX și-a ales întotdeauna furnizorii în funcție de calitatea produselor oferite. Pentru a asigura o gamă cât mai extinsă de sticlărie, reactivi și aparatură pentru laboratoarele chimice industriale, specialiștii noștri au ales doar produse care au eficiența, fiabilitatea și ușurința în exploatare dovedită. Astfel, LABOREX asigură importul și distribuția națională pentru o serie de brand-uri cu renume mondial.

Atât gama CHEMSTAL de soluţii chimice pentru instalaţii termice, cât și OILTECH de fluide speciale pentru domeniul auto și industria prelucrătoare, au fost formulate și diversificate în funcţie de nevoile beneficiarilor şi de cerinţele specialiştilor care le utilizează.

În afara produselor uzuale oferite, LABOREX poate dezvolta soluţii chimice specifice pentru a asigura un maxim de eficienţă aplicaţiei deservite. De asemenea, în funcție de strategia clienților și de volumele solicitate, pot fi produse diverse soluții chimice în regim de etichetă personalizată, sub marca beneficiarului.

LABOREX şi-a ales întotdeauna furnizorii în funcţie de calitatea produselor oferite. Pentru a asigura o gamă completă de echipamente speciale, necesare în lucrările de testare, monitorizare şi întreţinere a regimului chimic din instalaţiile termice, specialiştii noştri au ales doar produse care au eficienţa, fiabilitatea şi uşurinţa în exploatare dovedită. Astfel, LABOREX asigură importul şi distribuţia naţională pentru o serie de brand-uri cu renume mondial.

Asigurarea regimului chimic potrivit unei instalaţii termice implică utilizarea unor echipamente specifice, care optimizează procedurile de lucru:

  • truse de testare a caracteristicilor fluidului termic;
  • sisteme de filtrare, tratare UV şi osmoza inversă a apei;
  • staţii de dedurizare pentru uz rezidenţial şi industrial;
  • dispozitive de dozare a substanţelor chimice în instalaţii;
  • pompe destinate curăţării chimice sau încărcării instalaţiilor termice;

LABOREX vă pune la dispoziție servicii profesionale precum: întreținere și curățare chimică a cazanelor de abur și apă fierbinte și monitorizarea caracteristicilor fizico-chimice ale fluidului termic.

Se efectuează pe bază de contract analize de monitorizare a caracteristicilor fizico chimice ale apei de alimentare și apei de cazan în instalații industriale aflate sub incidența ISCIR, precum și stabilirea unui regim chimic optim de lucru.

În vederea eliminării crustelor, coroziunii și asigurarea unui regim normal de funcționare, prescripțiile tehnice ISCIR prevăd realizarea periodică a operației de curățare și spălare chimică a cazanelor numai de agenți economici autorizați.